Rendezvénybiztosítás

Ahhoz, hogy egy rendezvény zavartalanul lebonyolítható legyen, elengedhetetlen
a szakszerű biztonsági szolgáltatás biztosítása, amely a résztvevők testi épségének, valamint a rendezvényen kiállított vagy az üzemeltetéshez szükséges vagyontárgyak védelmét egyaránt szolgálja. A rendezvénybiztosítás magában foglalja többek között a beléptetést, a terület biztosítását, illetve a biztonsági terv összeállítását és a szükséges szakhatósági engedélyek beszerzését is. Legyen szó gáláról, céges rendezvényről, kiállításról, sport- vagy kulturális eseményről, az Ex-Vol a biztonsági és részvételi szabályoknak megfelelően, professzionális és
felkészült szakembergárdával látja el a rendezvénybiztosítási feladatokat. Kérje ajánlatunkat még ma!

Miért fontos a rendezvénybiztosítás?

A rendezvénybiztosítás elsődleges célja a résztvevők testi épségének és vagyonának biztosítása, valamint az állandó területfelügyelet biztosítása a konfliktushelyzetek vagy bárminemű károkozás megelőzése érdekében. A professzionális rendezvénybiztosítási szolgáltatás segíti a szervezőket abban, hogy a saját feladataikra koncentráljanak, míg a személy- és vagyonbiztonság fenntartásáért egy minden helyzetre felkészült, tapasztalt csapat felel. A rendezvénybiztosítás része az élőerő rendelkezésre bocsátása mellett a mechanikai és elektronikai védelmi eszközök telepítése, ideiglenes biztosítása is, ami szintén nagy terhet vehet le a szervezők válláról.

A rendezvényekre emellett különféle biztonsági és részvételi előírások is vonatkoznak, amelyek teljes körű betartása, valamint a kapcsolódó szakhatósági engedélyeztetési folyamatok ügyintézése szintén egy szakszerű biztonságtechnikai cég megbízásával szavatolható. Az 1000 főt meghaladó zenés-táncos rendezvények esetében a tevékenységi feltételeket a 23/2011. (III.8.) számú Korm. rendelet szabja meg, ami az illetékes szakhatósággal való egyeztetést, valamint komplex engedélyeztetési folyamatot is meghatároz.

Milyen részfeladatai vannak a rendezvénybiztosításnak?

  • Az 1000 főt meghaladó rendezvények esetén a biztonsági terv elkészítése a szakhatósági engedélyeztetési eljárás részeként.
  • A jogszabályi kötelezettség esetén a tűzvédelmi szabályzat összeállítása, illetve a tűzriadó esetén alkalmazandó menekülési terv kidolgozása.
  • A résztvevők beléptetése, átvizsgálása, valamint a jogosultság igazolására szolgáló szisztéma és a kapcsolódó eszközök biztosítása.
  • A nem kívánatos személyek bejutásának és veszélyes tárgyak bevitelének megakadályozása, illetve az esetleges konfliktushelyzetek szakszerű, megoldásorientált kezelése.
  • A jogszabályi előírásoknak megfelelő elsősegély, menekülési és tűzvédelmi biztonsági jelek beszerzése, a rendezvény időtartama alatt rendszeres felügyeletük, szükség esetén karbantartásuk.
  • A rendezvényen résztvevő vendégek és a személyzet személy- és vagyonvédelmének biztosítása, folyamatos felügyelete.
  • A rendezvény és a helyszín adottságaihoz igazodva a megfelelő számú és felkészültségű rendezvény biztonsági őr, illetve a kapcsolódó egyéb feladatok ellátásához szükséges élőerő rendelkezésre bocsátása.
  • A rendezvény szakszerű védelméhez szükséges mechanikai védelmi eszközök, valamint a vagyonvédelmi biztonságtechnikai megfigyelő- és jelzőrendszerek kiépítése vagy ideiglenes biztosítása.
  • Biztonsági tervben foglaltak rendszeres felülvizsgálata, szükség esetén oktatása, a változás-bejelentések, illetve a kapcsolódó dokumentálási feladatok kezelése.
  • A rendezvényt megelőzően egyeztetés, majd folyamatos kapcsolattartás az illetékes szakhatóságokkal.

Milyen rendezvények biztosítását vállalja az Ex-Vol?

Cégünk a kisebb céges vagy magáneseményektől kezdve a nagyobb létszámú tömegrendezvényekig vállalja a rendezvénybiztosítási feladatok teljes körű ellátását, legyen szó gáláról, kiállításról, fesztiválról vagy egyéb tematikus, sport- vagy kulturális eseményről. A rendezvény biztonságos és fennakadásoktól mentes lebonyolítását mindig a szervezők igényeihez és a helyszín specifikus adottságaihoz igazodva látjuk el, a vonatkozó jogszabályi kereteknek megfelelően.

Miért bízza cégünkre a rendezvénybiztosítást?

Cégünk sokéves tapasztalattal rendelkezik az őrzés-védelem és a biztonságtechnika terén, aminek köszönhetően mélyrehatóan ismerjük a rendezvények biztosításának specifikus szervezési, koordinációs és technikai kihívásait. Átfogó rendezvénybiztosítási szolgáltatásunk keretében a személy- és vagyonvédelmen, a beléptetési és a területfelügyeleti feladatokon túl a szakhatósági engedélyeztetési folyamatokban, a jogszabályi előírásoknak való megfelelés biztosításában, valamint a kapcsolódó dokumentációs feladatokban is segítjük megbízóink munkáját.

A rendezvénybiztosítás szakszerű ellátásához szükséges élőerő biztosítása mellett a passzív biztonsági elemeket is a specifikus igényeknek megfelelően alakítjuk ki. A biztonsági szolgálatot ellátó munkatársaink magas fokú konfliktuskezelési képességekkel rendelkeznek, a váratlanul fellépő helyzetek és rendkívüli események előfordulása esetén is minden esetben professzionálisan, diszkréten és kulturáltan járnak el.

Ha igénybe venné az Ex-Vol rendezvénybiztosítási szolgáltatását,
vegye fel velünk a kapcsolatot, és a szervezés kezdeti szakaszától a lebonyolításon át a rendezvényt záró feladatokig a segítségére leszünk!