Biztonságtechnika

A biztonságtechnika és a vagyonvédelem célja a biztonságérzet megteremtése, a személyek és a vagyoni javak védelme az illetéktelen behatolókkal, a tolvajokkal vagy a vandálokkal szemben. A védelem alapját az olyan technikai megoldások jelentik, mint a riasztó, tűzjelző, beléptető, vagy éppen megfigyelő berendezések. Ezek az elemek pedig egy komplex rendszerré összeállva, egymással összehangolt működésben biztosítják az elvárt védelmi szintet. Létezik szinte teljesen automatizált rendszer is, ugyanakkor a mechanikai vagyonvédelem gyakran egészül ki élő erő alkalmazásával. A technikai megoldásokkal párhuzamosan sor kerülhet járőrözésre vagy területőrzésre, illetve a riasztórendszer mellett biztosítható diszpécserszolgálat is, a minél gyorsabb és hatékonyabb reakció érdekében.

Hol alkalmazhatók a biztonságtechnikai eszközök?

A biztonságtechnikai és a vagyonvédelmi rendszerek telepítésére az élet különböző területein merülhet fel igény. Így építkezések, telephelyek védelme, üzlethelyiségek, irodaházak, raktárak, logisztikai központok őrzése érdekében ugyanúgy szükségesek lehetnek, mint közhivatalok, állami tulajdonú vállalatok vagy pénzintézetek biztosítása céljából. Teljesen egyedi és komplex tervezésű vagyonvédelmi rendszerek léteznek, a legoptimálisabb védelmi szint eléréséhez szükséges eszközöket a védendő terület sajátosságait figyelembe véve lehet meghatározni.

Az egyes biztonságtechnikai eszközök változatos formában ölthetnek testet, ide tartozik a betörésjelző, a tűzjelző, a CCTV rendszer, az olyan értéktároló eszközök, mint a páncélszekrény vagy széf, valamint a csomagvizsgáló berendezések és a beléptető rendszerek. Ezek a megoldások képesek az összehangolt működésre, így olyan komplex rendszereket alkotnak, amelyek magasabb biztonsági szintet képviselhetnek, mint az egyes eszközök külön-külön. Például a riasztó érzékeli a behatolást, a rendszer pedig automatikusan annak a kamerának a képét mutatja, amelyiknek az adott zóna a látószögébe esik. A berendezések jelzéseit egy 24 órás diszpécserszolgálat fogadja, amely a riasztási esemény bekövetkeztekor a telefonon értesíti az erre a célra megjelölt személyeket, valamint megteszi a további szükséges teendőket.

Milyen összetevői lehetnek egy biztonságtechnikai rendszernek?

A rendszer telepítését helyszíni felmérés előzi meg, amely során biztonsági kockázatelemzés készül, megtervezik az eszközök pontos elhelyezkedését és az egymással való összeköttetését. Az üzembehelyezést követően pedig az elektronikus és mechanikus vagyonvédelmi rendszereket karban is kell tartani, éves, féléves, negyedéves vagy eseti rendszerességgel. Az alkalmazandó megoldásokat pedig mindig a cél függvényében kell megválasztani.
  • Alapvető a megfelelő kamerarendszer, illetve intelligens kamerarendszerek kiépítése. A kamerák és a videós megfigyelőrendszerek esetében alapvető elvárás a jó képminőség, még az éjszakai órákban is. Emellett oda kell figyelni a helyes telepítésre, a stabil rögzítésre és a megfelelő látószög biztosítására, hogy a holtterek kizárásával bármilyen bel- vagy külterület tökéletesen belátható legyen.
  • A riasztórendszer gyakorlatilag a biztonságtechnikai rendszer szíve, ez jelzi a behatolást, annak pontos helyével együtt. Ezért fontos, hogy az megbízhatóan és vakriasztásoktól mentesen működjön. Léteznek vezetékes és vezeték nélküli modellek, kiterjedhet bel és/vagy kültérre attól függően, hogy melyik típus kínálja az optimális megoldást.
  • Fontos szerepet játszhatnak a beléptető rendszerek (kártyás és proxy kártyás is). A beléptetőrendszer ellenőrzi az adott telephelyre történő belépést, a jogosultságok alapján engedélyezi az azon belüli mozgásokat, valamint ezen információkat eltárolja és igény esetén kimutatja. Az adott területen történő ki- vagy belépések és mozgások később jól visszaellenőrizhetők, így akár munkaidő nyilvántartó rendszerként is funkcionálhat.
  • A kültéri vagyonvédelmi megoldások közé tartoznak az árkok, a kerítések, a kapuk (forgóvillás beléptető kapu), a sorompó, infrasorompó, vagy például a rendszámfelismerő funkcióval rendelkező sorompók. Lehetnek az építményeknek olyan szerkezeti elemei is, mint biztonsági födémek, rácsok, redőnyök vagy nyílászárók.

Milyen szolgáltatásokat nyújt az Ex-Vol?

Az Ex-Vol tapasztalt szakemberei valamennyi biztonságtechnikai jellegű igényre megtalálják megoldást, legyen szó egy társasház vagy egy ipari komplexum védelmének biztosításáról. Cégünk kizárólag a legmagasabb műszaki színvonalú biztonságtechnikai eszközökkel dolgozik és modern, a kor vagyonvédelmi elvárásainak megfelelő megoldásokat kínál ügyfelei számára. A kivitelezés mellett vállaljuk rendszerek teljes körű tervezését, meglévő rendszerek biztonsági szempontú felülvizsgálatát, optimalizálását és összehangolását is.

Személyre szabott tervezés nyújtunk ügyfeleink számára, amely során feltérképezzük a biztonsági kockázatokat, javaslatot teszünk az optimális megoldásokra, pontosan, precízen és határidőre elvégezzük a kivitelezést. Ezt követően megtesszük a szükséges finomhangolásokat, beállítjuk a kamerák pozícióját, elmagyarázzuk a rendszer működését és használatát, valamint biztosítjuk a rendszeres ellenőrzést és a karbantartást.

Miért válassza az Ex-Vol szolgáltatásait?

Cégünk alkalmazásában kizárólag magasan képzett, szakmailag felkészült szakemberek dolgoznak. Ismerik a mérnöki, biztonságtechnikai rendszerek működését, szakirányú végzettséggel és széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Elméleti és gyakorlati ismereteiket naprakészen tartják, folyamatosan nyomon követik a legfontosabb ipari trendeket, a piaci változásokat és a legújabb technikai vívmányokat. Széleskörű tapasztalatukból merítve pedig képesek minden helyzetre megtalálni a legmagasabb szakmai színvonalú, hatékony és biztonságos megoldást.

Ha igénybe venné az Ex-Vol biztonságtechnikai szolgáltatását,
vegye fel velünk a kapcsolatot!