Objektumvédelem

Az őrzés-védelem egyik legfontosabb területe az objektumvédelem, amely biztonsági szempontból kiemelt jelentőségű létesítmények, tárgyak vagyon- és személyvédelmét szavatolja. Az objektumvédelem több alrendszerből felépülő, komplex őrzés-védelmi szolgáltatás, amely magában foglalja mind a mechanikai védelmi eszközök és elektronikai jelzőrendszerek, mind pedig az élőerős őrzés alkalmazását. Legyen szó céges telephelyek, ipari vagy kereskedelmi létesítmények, gyárépületek vagy egyéb speciális rendeltetésű területek őrzés-védelméről, az Ex-Vol professzionális és tapasztalt csapatára mindig számíthat. Forduljon hozzánk bizalommal!

Mi az objektumvédelem, és miért fontos?

Az őrzés-védelem területén az objektum fogalma alatt általában a védelmi szempontból értékes vagy fontos létesítményeket, illetve tárgyakat értjük, amelyek biztonsága és védelme kiemelt fontossággal bír. Az objektumvédelem célja, hogy az őrzött területen belül biztosítsa az értékes javak, így például az ingatlanok, járművek, berendezések vagy egyéb értéktárgyak védelmét az illetéktelen behatolásokkal, vandalizmussal és egyéb károsító eseményekkel szemben, illetve ezek megelőzése érdekében.

Az objektumvédelmi szolgáltatással a céges tulajdon védelmén túl továbbá biztosítható a munkavállalók és az ügyfelek biztonsága, valamint a károkozás, lopás és vandalizmus kockázatának csökkentésével a jelentős anyagi veszteségek és a cég hírnévvesztése is elkerülhető.

Milyen alrendszerekből áll az objektumvédelem?

A hatékony objektumvédelem a biztonságtechnikai, valamint az emberi erőforrások együttes, összehangolt és jól koordinált alkalmazásával érhető el. A korszerű technológiai megoldásoknak köszönhetően ma már olyan módszerek is növelik az objektumvédelem hatékonyságát, mint a távfelügyelet, az automatizált biztonsági rendszerek, vagy az intelligens videoanalitika.
  • A mechanikai védelem elsődlegesen az értékes javak biztonságos elhelyezését és elzárását jelenti. Ennek eszközei közé tartoznak többek között a felügyelt területet elhatároló elemek (kerítések, sorompók, falazatok), a biztonsági ajtók, ablakok és zárak, de a széfek, trezorok, lemez- és páncélszerkények is. Mivel az objektumvédelem részét képezi a vészhelyzeti beavatkozás is, a mechanikai védelmi eszközök között kell megemlítenünk porral oltó készülékeket, a tűzzáró ajtókat, vagy menekülési útvonalat biztosító vészkijáratokat is.
  • Az elektronikai védelem alatt a különféle elektronikus jelzőrendszerek, távfelügyeleti rendszerek, biztonsági kamerák és mozgásérzékelők összességét értjük. Ezek a rendszerek folyamatosan figyelik és jelentik az esetleges problémákat, így lehetővé teszik a gyors reagálást a különböző veszélyekre. Az elektronikus rendszereknek ma már kiemelt szerepe van a beléptetési feladatokban is, amellyel akár a létesítmények részegységein belül is pontosan meghatározhatóak a belépési jogosultsági körök, továbbá a beléptetés folyamata és ellenőrzése is automatizálható.
  • Az élőerős védelem része lehet a biztonsági őr szolgálat, valamint a porta- és járőrszolgálat is. Az őrszolgálat feladatai közé tartozik többek között a személyek és gépjárművek ki- és beléptetése, valamint a különféle biztonságtechnikai felügyelőrendszerek figyelemmel kísérése is.

Milyen objektumvédelmi szolgáltatásokat nyújt az Ex-Vol?

Objektumvédelmi szolgáltatásunk keretében alapos kockázatelemzési és biztonsági auditot követően az adott objektum specifikus igényeinek és megrendelőink egyedi kéréseinek megfelelően alakítjuk ki az optimális védelmi rendszert, a szükséges számú, szakmailag felkészült emberi erőforrás, és a legmegbízhatóbb biztonságtechnikai eszközök biztosításával.

Az objektum rendeltetésétől és a megbízás kritériumaitól függően, jellemzően a következő szolgáltatásokat nyújtjuk az objektumvédelem során:

  • Személyek és gépjárművek ki- és beléptetése, a belépési jogosultság ellenőrzése, illetve a megfigyelő- és beléptetőrendszerek alkalmazása és felügyelete.
  • A belső és külső járőrözési feladatok elvégzése, akár állandó, akár időszakos őrzés keretében, az élőerős jelenlét mellett távfelügyelet ellátása.
  • A passzív biztonsági elemekből, illetve elektronikai felügyeleti rendszerek álló, komplex objektumvédelmi szisztéma kiépítése.
  • Szállítmányok, beérkező rakományok, illetve az árukészlet időszakos ellenőrzése, szükség esetén a selejtezési feladatok teljesítése.
  • Értékmegőrzési feladatok ellátása: értéktárgyak felügyelete, vagyonőrzés, illetve az értékek biztonságos tárolása.
  • Riasztások esetén a szükséges intézkedések azonnali megtétele, a riasztások értékelése, rendszeres ellenőrzések és a riasztásokat követő intézkedéseket elvégzése.

Miért válassza az Ex-Volt az objektumvédelmi feladatokhoz?

Cégünk sokéves tapasztalattal és kimagasló szakmai know-how-val rendelkezik az objektumvédelmi rendszerek kialakítása és üzemeltetése terén. Szakképzett, nagy tapasztalatú vagyonőreink bármilyen helyzethez alkalmazkodva, mindig a megbízói érdekeket szem előtt tartva járnak el napi feladataik teljesítése során. Az élőerős őrzés során munkatársaink munkáját a legkorszerűbb biztonságtechnikai eszközök segítik, aminek köszönhetően minden esetben biztosított az előírásoknak megfelelő, feladatorientált és hatékony személy- és vagyonvédelem.

Ön is igénybe venné objektumvédelmi szolgáltatásainkat? Kérje ajánlatunkat még ma!